Alege locația ta:
București
PROGRAMARE SERVICE

SERVICII DE DETAILING PROFESIONALE

Orice autoturism nou achizitionat este supus in prealabil procesului de ceruire pentru a-i oferi o protectie suplimentara in timpul transportului si depozitarii. La livrarea autoturismului, aceasta ceara se indeparteaza, iar din acest moment, caroseria este supusa agresiunii factorilor externi (praf, raze UV, diferiti agenti chimici folositi pentru deszapezirea drumurilor publice etc.). In acelasi timp si spalarile obisnuite afecteaza in timp stratul de lac si incep sa apara zgarieturi pe suprafata vopsita iar lacul se deterioreaza.

 

Dupa 5-6 luni veti observa ca sunt prezente o serie de zgarieturi tip panze de paianjen, acele cercuri care sunt vizibile doar cand sunt expuse unei surse de lumina.

 

Intr-un timp mai indelungat, de 2-3 ani, sau in functie de un numarul de kilometri si conditiile de drum, lacul se deterioreza si se matuieste, pierzandu-si astfel stralucirea si luciul initial. In aceasta situatie lacul trebuie refacut printr-un proces de polish, cu o pasta abraziva care indeparteaza suprafata afectata a lacului, si aici vorbim de cativa microni.

Curatare Motor

Procesul incepe cu protejarea componentelor electrice expuse, urmand prespalarea compartimentului motor, degresarea manuala a acestuia (cu ajutorul periilor si pensulelor speciale) prin care se urmareste indepartarea murdariei si clatirea cu apa.

 

Ultimele etape constau in uscarea si aplicarea dressing-ului special (cu rol antistatic) pentru revitalizarea componentelor din plastic si lustruirea acestora.

Detailing Interior

Este un proces complex de curatare si revitalizare a autoturismului.
Ca si la detailingul exterior, cel interior cuprinde mai multe etape ce au ca rezultat final schimbarea radicala a aspectului si igienizarea habitaclului.

 

Acest proces incepe cu aspirarea autovehicului, urmarindu-se extragerea impuritatilor si a prafului din mocheta si tapiterie, cu ajutorul aspiratoarelor de inalta performanta. Tot in aceasta etapa, va fi folosit aerul cu inalta presiune in locurile greu accesibile (gurile de ventilatie, cusaturile, imbinarile) si indepartarea murdariei si a petelor existente la nivelul materialelor textile.

Detailing exterior

Procesul de detailing exterior cuprinde mai multe etape:

Prima etapa cuprinde spalarea si decontaminarea suprafetelor vopsite folosindu-se argile speciale non-abrazive – ClayBar, care indeparteaza impuritatile (bitumul, rasini de la copaci) de pe stratul protector al vopselei si anume lacul, fara a afecta insa suprafata.

 

Urmatoare etapa este polisharea care se realizeaza in 1-5 pasi, in functie de starea suprafetei vopsite. Prin polishare se urmareste indepartarea zgarieturilor fine ce duc la pierderea luciului si care creeaza efectul de “panza de paianjen”.

Restaurare faruri

Cele mai multe autovehicule (autoturisme, utilitare, camioane) sunt dotate azi cu faruri asamblate ce folosesc becuri de cuart-halogen conectate in spate la un reflector mare de plastic. Suprafaţa exterioară a acestor faruri asamblate este din plastic policarbonat turnat.

Plasticul este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la pietris şi crăpături. Cu toate acestea, după câţiva ani de expunere la lumina soarelui şi substanţe chimice din atmosfera, policarbonatul are tendinta de a se matui (pierderea claritatii). Lentilele neglijate pot dezvolta o reţea de fisuri fine, care trebuiesc fixate.

Te putem ajuta cu mai multe detalii? Completează formularul: